CiU vota a favor de l'exèrcit espanyol

La moció presentada per la CUP, contrària a la presència de l'exèrcit espanyol, és rebutjada amb els vots de PP i CiU.

Amb 3 vots a favor (ERC + CUP) i 8 en contra (CiU + PP), la moció presentada per la CUP va ser rebutjada:

 

Durant el passat mes de novembre, l’Exèrcit espanyol va realitzar activitats militars almenys una vegada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. Les maniobres inclouen el desplegament de desenes de soldats amb uniforme i armes de guerra.

La presència de les forces militars espanyoles altera la vida quotidiana de la població local, especialment quan aquestes unitats militars entren en contacte amb els escolars del municipi, i ha generat moltes protestes per part dels i les matadeperenques.

Atès que els valors de la pau formen part dels projectes pedagògics dels diferents centres educatius de Matadepera, i que en aquests valors no hi encaixen el desplegament i l’exhibició de forces militars uniformades i d’armes de guerra ni els valors que representa l’Exèrcit espanyol.

Atès que el nostre entorn natural és i ha de seguir sent un espai natural on els ciutadans hi puguin realitzar en pau i tranquil·litat activitats d’oci i contacte amb la natura, i que les maniobres militars són contradictòries amb aquestes activitats naturalistes i amb l’activitat turística del municipi, basada en l’entorn natural i l’allunyament del brogit.

Vist que l’Ajuntament de Matadepera ha mostrat diverses vegades el seu compromís amb la pau i ha donat suport a iniciatives de foment de la cultura de la pau i en defensa dels drets humans que han sorgit al nostre municipi.

Atès que els exèrcits, l’exèrcit espanyol també, són les forces armades que han de garantir les lleis que regeixen un Estat, obviant si aquestes són democràtiques o reprimint, si fa falta, els moviments populars.

Atès que l’exèrcit espanyol és un cos imperialista, violent i antidemocràtic.

 

 

 

Els grups municipals _______________________________________ proposen al Ple

l’adopció dels següents acords:

1.- Expressar la total desaprovació de l’Ajuntament de Matadepera a les maniobres militars que duu a terme l’Exèrcit espanyol dins el municipi de Matadepera perquè representen l’aplicació d’un principis d’acció contraris a la cultura de la pau amb què aquest consistori està compromès, i que la comunitat local vol transmetre de manera íntegra i conseqüent a les generacions futures.

2.- Traslladar a l’Exèrcit espanyol, a través del Ministeri de Defensa i de la Delegació del govern espanyol a Catalunya, la desaprovació per part de l’Ajuntament de Matadepera, i instar-lo a suprimir aquestes pràctiques, amb el respecte més absolut a les característiques i limitacions del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt.

3.- Traslladar a la Diputació de Barcelona i a l'administració del Parc la desaprovació per part de l’Ajuntament de Matadepera de pràctiques militars que tinguin com a marc els terrenys del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, instant l’esmentat organisme a impedir-les o restringir-les en el marc de les seves competències.

4.- Declarar tant Matadepera com el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt lliure de pràctiques i exercicis militars

5.-Notificar aquest acord al Ministeri de Defensa de l’Estat espanyol, a la Delegació del govern espanyol a Catalunya, als alcaldes de Terrassa, Sabadell, Granera, Monistrol de Calders,  el Pont de Vilomara i Rocafort, Rellinars, Sant Vicenç de Castellet, Talamanca, Vacarisses, Sant Llorenç Savall, Castellar de Vallès, Mura i a la Diputació de Barcelona i a l'administració del Parc.

Durant el passat mes de novembre, l’Exèrcit espanyol va realitzar activitats militars almenys una vegada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt. Les maniobres inclouen el desplegament de desenes de soldats amb uniforme i armes de guerra.